slusaonica01
livestream01

Radio Pag Festival cipke

U Pagu je, od četvrtka 21. lipnja do nedjelje 24. lipnja održan 9. međunarodni festival čipke na kojem su se predstavile čipke i čipkarice iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Slovenije, Estonije, Italije i Slovačke. Festival je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, uz potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije. 9. međunarodni festival čipke organizirali su Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica Frane Budak. Na svečanom otvorenju su, uz domaćine, gradonačelnika Grada Paga Antu Fabijanića, zamjenika gradonačelnika Davora Fabijanića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Paga Domagoja Vičevića i gradske vijećnike, bili i brojni uzvanici, predstavnici Turističke zajednice Zadarske županije, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo, načelnik Općine Kolan Marin Pernjak,načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić, ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović i mnogi drugi. Navečer, nakon svečanog otvorenja festivala, na Trgu Petra Krešimira IV. održan je koncert Nere Gojanović i Đanija Stipaničeva.


U prizemlju Kneževog dvora bile su postavljene izložbe zemalja sudionica festivala Poljske, Mađarske, Slovenije, Estonije, Italije, Slovačke i Hrvatske.
U Galeriji paške čipke bila je Izložba paške čipke Društva paških čipkarica Frane Budak, u Benediktinskom samostanu sv. Margarite bila je postavljena izložba vrijednih samostanskih čipkarskih radova, u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja bila je izložba crkvenog ruha s uzorcima čipke, u crkvi sv. Jurja održana je izložba Nosiva tradicija, a u Gradskoj čitaonici bila je izložba Dota. Za trajanja festivala bio je otvoren Stalni postav etno kuće KUD-a Družina.
Program predviđen za petak nije se mogao održati zbog lošeg vremena i prebačen je dijelom u subotu, a dijelom u nedjelju. U subotu je održana radionica paške čipke, udruga Paška alka izvela je Prikaz utemeljenja grada Paga i program Stara paška ulica te je održana modna revija pod nazivom Obucevanje i prebucevanje. U subotu su podijeljene zahvalnice sudionicima festivala i održana je svečanost zatvaranja festivala. Na Trgu Petra Krešimira IV. nastupila je Zamecka dechova hudba iz Slavkova. U nedjelju je održan koncert klape Sol.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK