slusaonica01
livestream01

U organizaciji Sveučilišta u Zadru, Odjela za povijest i zdravstvene studije i HLZ-a Podružnica Zadar, a u suradnji s Gradom Pagom i Udrugom hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga 28. lipnja je u Kneževom dvoru održan znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uloga i značaj Paške spojnice u Domovinskom ratu”.

Na znanstveno-stručnom skupu govorili su prof. dr. sc. Josip Faričić sa Sveučilišta u Zadru, Odjel za geografiju, na temu ,,Geostrateški značaj Paškog mosta", admiral Davor Domazet-Lošo, geostrateg i geopolitičar na temu ,,Vojno strateški položaj Paškog mosta", dr.sc. Jakša Raguž i dr. sc. Slaven Ružić s Hrvatskog instituta za povijest i Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Zagreb na temu ,,Zračni napadi na Paški most 1991. godine na temelju dostupnih izvora hrvatske i srpske provenijencije", doc. dr. sc. Zlatko Begonja sa Sveučilišta u Zadru, Odjel za povijest na temu ,,Napad na Paški most u svojstvu amputaciie Hrvatske,” doc. dr. sc. Stjepan Šterc sa Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geografski odsjek na temu ,,Usmjeravani migracijski putovi Hrvata sjeverne Dalmacije", prof. dr. sc. emeritus Andrija Hebrang, dr. med. na temu "Uloga ratnih bolnica u obrani od srpske agresiije", doc. dr. sc. prim. Petar Lozo, dr. med. sa Sveučilista u Zadru, Odjel za zdravstvene studije, predsjednik HLZ Podružnica Zadar na temu "Ratna bolnica Šiška".

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK