slusaonica01
livestream01

CityGames2018 Metajna

Metajna na Pagu, predivno malo mjesto pokraj Novalje, bila je domaćin trećeg Challengera u kojem smo doznali ime četvrtog ovogodišnjeg finalista. Najviše bodova nakon pet odigranih igara imali su momci i djevojke iz šibenskog "Šubićevca". Time su ostvarili plasman na finalni okršaj najboljih hrvatskih City Games ekipa koji će biti održan krajem kolovoza u Viru. Više od tisuću okupljenih gledatelja imalo je prilike pratiti nadmetanje čak sedam ekipa pristiglih iz Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Dubrovačkog primorja, Metajne i Paga. Odlično raspoložene ekipe nadmetale su se u pet igara: "Spašavanje turistkinje", "Pršut", "Utrka magaraca", "Mošarka" i "Veslo". Organizatori događaja, Grad Novalja i Adria Events agencija, bili su primorani zbog sigurnosti natjecatelja izbaciti igru "Leteći vaterpolo". Plićak u lučici Metajna bila je prerizičan za brzu i atraktivnu igru u kojoj igrači na razne načine skaču u more.


U prvoj igri najbrže je svoje djevojke spasila domaća ekipa iz Metajne i dovela atmosferu na tribinama do usijanja. Najbolje plivačko-penjačke sposobnosti u igri "Pršut" pokazao je natjecatelj ekipe "Daj Mare" iz Krka. Do pršuta je došao za samo 22 sekunde i svojoj ekipi u ovoj igri donio maksimalan bodovni učinak. Uslijedila je igra koju publika najviše voli, ali i igra u kojoj je teško predviđati rezultat - "Utrka magaraca". Na scenu su stupili "Jazavci" iz Malog Lošinja čiji je "magarac" bio najposlušniji i zadani put do cilja savladao sa samo 24 sekunde. U igrama "Mošarka" i "Veslo" pobjedio je Krk, što je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto i srebrnu medalju ovog Challengera. Zlato oko vrata stavio je Šibenik koji je do trona došao na rijetko viđen način. Naime, do osvajanja Challengera u Metajni došli su sa isključivo drugim i trećim najboljim vremenima u pojedinim igrama što je prvi takav ovogodišnji slučaj.
City Games turneja nastavlja svoje aktivnosti. Šibenik će na plaži Banj ugostiti kvalifikacije u kojima će se nadmetati ekipe iz Grada Šibenika i obližnjih mjesta.

REZULTATI – METAJNA (HR CHALLENGER) 06.08.2018

1. mjesto:
Šibenik (Šubićevac) - 48 bodova
2. mjesto: Krk (Daj Mare) - 45 bodova
3. mjesto: Mali Lošinj (Jazavci) - 39 bodova
4. mjesto: Dubrovačko primorje (Majkovi) - 26 bodova
5. mjesto: Metajna
(Lagum) - 21 bod
6. mjesto: Pag
(Ivanićani) - 20 bodova
7. mjesto: Metajna
(Poskoci) - 4 boda

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK