slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kolan â kopija

Ured načelnika Općine Kolan Marina Pernjaka izdao je priopćenje žiteljima Općine Kolan o aglomeraciji, odnosno kanalizacijskom i vodovodnom sustavu Općine Kolan. U priopćenju se navodi kako je na području naselja Mandre izgrađen dio kanalizacijskog sustava, a radi se na dobivanju građevinske dozvole za nastavak izgradnje preostalog dijela. Jedan od prioriteta općine Kolan je, kako se navodi u priopćenju, rješavanje problema kanalizacijskog sustava naselja Mandre i naselja Kolan.


U priopćenju se navodi kako se mnogi mještani Općine Kolan pitaju zašto se ne ide u realizaciju tog projekta te zašto se ne traže sredstva iz EU fondova koja “izdašno” financiraju takve projekte.
U priopćenju se nadalje navodi: "Nažalost, stanje na području naše općine je takvo da bi daljnja realizacija projekta aglomeracije bila moguća, konkretno za Mandre, potrebno je sve prometnice (ulice i ceste) staviti pod upravljanje tj. u vlasništvo općine Kolan. Taj proces iziskuje dosta vremena s obzirom da Općinsko vijeće mora za svaku prometnicu izglasati da postaje vlasništvo općine Kolan te nakon toga provesti pravnu proceduru, i naglašavam kako je navedeni proces već započet. Nadalje, EU fondovi financiraju projekte aglomeracije pod uvjetom da naselje za koje se radi ima vise od 2000 stanovnika, a što mi, kako je svima vama poznato, nemamo, te nažalost nismo u mogućnosti kandidirati se za sredstva EU fondova. Nakon svih tih saznanja u veljači 2018. godine ušli smo u pregovore sa susjednim nam Gradom Pagom i Općinom Povljana te smo na našu inicijativu pristupili Hrvatskim vodama, VGO Split i prezentirali im ideju aglomeracije dijela otoka Paga koji pripada Zadarskoj županiji, što je prihvaćeno i od strane Hrvatskih voda i od strane Grada Paga i Općine Povljana. Dakle, ideja je da se izgradi jedinstveni aglomeracijski sustav dijela otoka Paga u Zadarskoj županiji. Nakon obavljenih inicijalnih razgovora, obavili smo i više operativnih sastanaka s ravnateljem Hrvatskih voda i ostalim relevantnim djelatnicima Hrvatskih voda te smo trenutno u izradi idejnog rješenja za spomenuti projekt aglomeracije otoka Paga. Moram naglasiti da smo jako ponosni da je ovaj projekt pokrenut upravo na inicijativu Općine Kolan. U ovakvom obliku suradnje s Gradom Pagom i Općinom Povljana u mogućnosti smo dobiti što nacionalnih, što EU sredstava, 95% financiranja projekta. Procijenjena vrijednost navedenog projekta je 600 milijuna kuna. Ovakvim povijesnim rješenjem dugoročno se rješava pitanje vodnog i kanalizacijskog sustava Općine Kolan, a isto tako i preostalog dijela otoka u Zadarskoj županiji. Nadam se da sam vam uspio pojasniti situaciju aglomeracije te da ćemo do 2021. veći dio projekta realiziran."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK