slusaonica01
livestream01

Veličanstvenom procesijom, molitvama i liturgijama te koncertom klape Intrade u Pagu je svečano proslavljen blagan Vele Gospe. Već na početku trodnevne pripreme, u nedjelju 12. kolovoza, u Pag su stigli mnogi Pažani koji žive izvan Paga i sudjelovali su na misama u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u Pagu i u crkvi sv. Marije u Starom gradu. U noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu je bilo tradicionalno bdijenje na kojem su do zore sudjelovali brojni vjernici, moleći se pred kipom Majke Božje od Starog grada u crkvi sv. Marije.

Na prvoj misi na blagdan Vele Gospe, koja je bila u 6 sati, sudjelovali su Paškinje, Pažani i mještani gotovo svih mjesta na otoku Pagu. Organizatori su za sve vjernike osigurali dovoljne količine svježe vode, a dijelio se i zajutrak. Procesija u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika s cijelog otoka, ali i mnogi otočani koji žive izvan otoka Paga, krenula je iz Starog grada nešto poslije 18 sati. U procesiji su, uz građane i svećenstvo, bili čelnici Grada Paga, gradski vijećnici, predstavnici drugih jedinica lokalnih samouprava na otoku, ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, crkveni zbor i paški vatrogasci u svečanim odorama. Po cijelom putu kojim je prolazila procesija bile su postavljene male zastave Republike Hrvatske, Grada Paga i Marijanskog svetišta u Starom gradu. Iznad Paga, kod gradine Gradac, na visokoj banderi, vijorila se zastava Republike Hrvatske. Procesiju su u Pag dočekali brojni građani, turisti, ali i mladići u čamcima ukrašenima hrvatskim zastavama. Nakon dolaska procesije u Pag, kip Majke Božje od Starog grada je postavljen u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u kojoj je održana svečana misa koju je predvodio mons. dr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Poslije mise, na prepunom Trgu Petra Krešimira IV. održan je koncert klape Intrade. Proslavu Vele Gospe organizirali su Župni ured Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag.

vela-gospa-tz7
vela-gospa-tz5
vela-gospa-tz6
vela-gospa-tz3
vela-gospa-tz1
vela-gospa-tz
vela-gospa-tz-2
vela-gospa-tz-4

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK