slusaonica01
livestream01

Radio Pag Osnovna skola

Do početka školske godine bit će završen veći dio radova na obnovi zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu. Prva faza radova bila je sanacija krova na školskoj zgradi, a do početka školske godine završit će se radovi na unutarnjem uređenju kako bi se mogla nesmetano odvijati nastava.

Investicija je vrijedna 1.069.468,75 kuna, a financira se iz proračuna Zadarske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U drugoj fazi energetske obnove izmjenit će se fasada i vanjska stolarija, a financirat će se u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. Kako je rekla Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca, nakon provedene obje faze energetske obnove očekuje se poboljšanje uvjeta rada, zaustavljanje prokišnjavanja i smanjenje potrošnje energenata. Uz to, obnova zgrade ima i veliki estetski značaj jer se zgrada nalazi na turistički atraktivnoj lokaciji između dva hotela i u blizini jedne od gradskih plaža. U školskoj zgradi nalaze se osnovna i srednja škola.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić rekao je kako je iznimno zadovoljan što se škola sanira te kako se nada da će se iduće godine početi i s izgradnjom zgrade za srednju školu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK