slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pretovarna stanica

Nakon što su u lipnju dovršeni postupci javne nabave te potpisani ugovori s odabranim izvoditeljima, započeli su radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu. Radove vrijedne 17.430.546,36 kuna, bez PDV-a, provodi tvrtka Lavčević Zadar d.o.o. dok je za nadzor nad provođenjem radova angažirana tvrtka Civil Engineering Consultancy, čiji je ugovor vrijedan 425.750,00 kuna bez PDV-a.

Na početku radova postavljene su privremene informacijske ploče i ograđene su lokacije. Pretovarne stanice značajan su dio Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje jer će se u njima obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada s gravitirajućih naseljenih područja te priprema i pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući CGO, u kojem će se otpad oporabiti odnosno zbrinuti. Pretovarna stanica Pag bit će smještena na oko 8,5 km jugoistočno od Grada Paga. Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske županije i dijela Ličko- senjske županije sa 10%. (eko-go.hr i Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK