slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja

Kako je za Radio Pag rekla Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Grada Novalje, u Gradu Novalji je do 19. kolovoza ove godine boravilo 220. 000 turista i u tom razdoblju je ostvareno 1. 300. 000 noćenja. Kako je rekla Marina Šćiran Rizner, to je 5 posto više nego prošle godine u istom razdoblju. Posljednjih dana kolovoza u Novalji boravi oko 20 000 gostiju koji su smješteni u komercijalnom smještaju, što je povećanje od 6 posto u odnosu na prošlu godinu. U Novalji je ove godine bilo gostiju iz osamdeset zemalja. Od stranih turista iz Europe najviše je bilo Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Talijana.


"Najznačajnije je povećanje broja Talijana koji ne dolaze samo u uobičajeno vrijeme godišnjih odmora, dakle za feragosto, nego dolaze i u ostalim ljetnim mjesecima," rekla je Marina Šćiran Rizner.
Gosti iz zemalja izvan Europe najčešće dolaze zbog festivala na Zrću.
Grad Novalja je među malim brojem gradova i općina u Hrvatskoj u kojima je broj dolazaka gostiju i noćenja povećan u odnosu na prošlu godinu i spada među gradove u Hrvatskoj s najboljim turističkim rezultatima. Uz turističku djelatnost koja je povezana s plažom Zrće, Novalja razvija i sve druge oblike kvalitetnog turizma. Izgrađeni su hoteli i vile, obnovljeni su mnogi turistički objekti i ugostiteljski objekti. Paralelno sa zabavnim turizmom, Novalja razvija i druge oblike turizma. Potiću se kulturna događanja vrlo visoke kvalitete, potiču se arheološka istraživanja, pomaže se vlasnicima objekata za turizam i planira se izgradnja brojnih novih sadržaja među kojima je posebno važna marina. Novalja je posljednjih godina postala jedno od najprestižnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK