slusaonica01
livestream01

U Zubovićima je završen projekt “Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena” kojeg je pokrenula Udruga Veli Škoj Zubovići, a financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Provođenje projekta je počelo 31. listopada 2017. godine, a u okviru projekta očišćene su i uređene tri gušterne u Zubovićima, kamene ljepotice Mul, Rivina i Greda koje su dobile novo kameno ruho. Uz to riješio se sigurnosni i ekološki problem, a gušterne su opet postale mjesto susreta i druženja. U travnju, na gušterni na mulu održana je radionica izrade vršica i tradicijskih vunenih predmeta i suvenira. Radionicu izrade vršica vodio je Ivan Zubović, a radionicu izrade vunenih predmeta vodila je Marija Zubović. Održavanjem radionica, na kojima je sudjelovao veliki broj djece, nastoji se očuvati tradicijske običaje i prenijeti ih na mlađe generacije. Plan Udruge Veli škoj je nastaviti s radionicama i po završetku projekta. U aktivnosti vezane za provedbu projekta bili su uključeni volonteri udruge Veli škoj Zubovići, djeca područne škole A.G.Matoš iz Novalje i drugih škola, te lokalni stanovnici koji su se rado odazvali akcijama čišćenja i uređenja gušterni.
Završni događaj projekta je svečano otvaranje gušterni. S obzirom na dislociranost lokacija, svečano otvorenje održat će se na gušterni na Mulu, a svi su pozvani na šetnju do Rivine i na Gredu.
"Pozivamo svih da nam se pridruže na Mulu, u četvrtak 30.08. u 19:00 sati. Predstavit ćemo projekt i zajedno porazgovarati o daljnjim aktivnostima i mogućnostima uređenja mjesta. Pozivamo i djecu da dođu u velikom broju i da sudjeluju na zanimljivoj likovnoj radionici „Ča je to gušterna?“ Njihovi radovi biti će izloženi i predstavljeni u izvješću MRRFEU, navode organizatori.
„ U ime udruge Veli Škoj Zubovići zahvaljujemo se partnerima projekta Gradu Novalja i Turističkoj zajednici Grada Novalje. Zahvaljujemo se i voditeljima radionica, svim sudionicima i članovima udruge Veli Škoj Zubovići koji su svoje slobodno vrijeme nesebično odvajali za uređenje našega mista," rekla je voditeljica projekta Ivana Zubović.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK