slusaonica01
livestream01

Požar Pag

Između Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana je potpisan ugovor o početku postupka osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Pag. Djelovanje JVP Pag će se odvijati na području Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana te prema potrebi i na drugim područjima uz dopuštenje županijskog vatrogasnog zapovjednika. Razlozi osnivanja JVP Pag su povećani broj intervencija, pogotovo u vrijeme turističke sezone. Predsjednik DVD-a Pag i ravnatelj Javne vatrogasne postrojbe Pag, Jure Orlić je rekao kako je još jedan od bitnih razloga osnivanja JVP i državna cesta D-106 koja spaja tri otočne jedinice lokalne samouprave i koju treba održavati prohodnom.

Uz to Orlić navodi kako je velika prednost koju donosi osnivanje JVP činjenica da će u njoj biti zaposlena 21 mlada osoba, što predstavlja veliki ljudski potencijal u smislu zadržavanja mladih na otoku i osnivanja obitelji. Što se tiče financiranja JVP Pag, Republika Hrvatska osigurava decentraliziranja sredstva za financiranje javnih vatrogasnih postrojbi, što znači da jedinice lokalne samouprave ne sudjeluju u njihovom financiranju. Bez obzira na osnivanje JVP Pag, postojeći DVD-ovi na području Paga, Kolana i Povljane nastavit će sa svojim djelovanjem, ali i surađivati s JVP Pag i bit će filter kvalitetnih kadrova, kako je rekao Jure Orlić. Kandidati za radno mjesto vatrogasca u JVP Pag su osobe mlađe od 30 godina sa završenom srednjom vatrogasnom školom ili s potrebnom prekvalifikacijom nakon srednje škole i odgovarajućeg psihofizičkog stanja. Uz to, kandidat mora biti osposobljen za upravljanje vozilom, a poželjno je da to bude C kategorija vozila. Kako kaže Jure Orlić, JVP Pag će početi s radom 2020. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK