slusaonica01
livestream01

U Pagu je svedčano obilježen blagdan Male Gospe. Liturgije su počele jutarnjom misom u crkvi Benediktinskog samostana sv. Margarite i nastavile se misama u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u Pagu.

U 17:00 sati je iz Zborne crkve Marijinog Uznesenja krenula procesija kojom je čudotvorni kip Majke Božje prenesen u svoje svetište u crkvu sv. Marije u Starom gradu. U procesiji je sudjelovao velik broj vjernika s cijelog otoka. Po dolasku procesije u Stari grad održana je misa. Čudotvorni kip Majke Božje ostaje u Starom gradu do iduće Vele Gospe kada će se u zavjetnoj procesiji ponovno prenijeti u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu. Zavjetna procesija za blagdan Vele Gospe prvi puta je održana 1855. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK