slusaonica01
livestream01

Udruga Paška alka sudjelovala je na 14. Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku. Članovi Paške alke predstavili su odore paških pučana i plemića, a sudjelovali su u svečanoj povorci i u rekonstrukciji pomorske bitke u šibenskoj luci.

Na sajmu su sudjelovale brojne udruge i obrtnici iz cijele Hrvatske koji njeguju srednjovjekovne običaje i obrte. Na ulicama i u luci Šibenika odvijao se bogat program sa srednjovjekovnom tematatikom. Cilj sajma u srednjovjekovnom Šibeniku je očuvanje materijalne i kulturne baštine Šibenika.
"Povratkom u prošlost želi se oživjeti stare tradicijske vrijednosti te prikazati vrijednu baštinu, kroz tradicijske običaje, ples i zabavu," rekao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK