slusaonica01
livestream01

Na Pagu je, u organizaciji udruge Volim Vlašići, održan 2. MTB maraton "Pedalom po Pagu". U maratonu je sudjelovalo 83 biciklista.


"Bili smo jako ugodno iznenađeni kada smo ujutro došli na mjesto okupljanja i vidjeli tako velik broj biciklista. Doista mi je drago što je bio tako velik broj sudionika," rekla je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.
Biciklisti su bili podijeljeni u dvije kategorije. Jedni su vozili kraću, rekreativnu stazu u duljini od 28 km, a drugi dužu, profesionalnu, u duljini od 54 km. Duža, profesionalna staza, vodila je od Vlašića, preko Velikog i Malog Blata, bazena Paške solane, vjetroparka, grada Paga, Starog grada, Povljane, Stare Povljane i Smokvice do Vlašića. Kraća, rekreativna staza vodila je od Vlašića, preko Velikog Blata do Povljane, Stare Povljane, Smokvice i Sunčanog sata do Vlašića. Pobjednice u ženskoj profesionalnoj kategoriji su Petrana Križanić, Una Peranić i Sanja Kauzlarić. Pobjednici u muškoj profesionalnoj kategoriji su David Svetličić, Saša Vidović i Iztok Kudet. Pobjednice u ženskoj rekreativnoj kategoriji su Blaženka Smolić, Martina Cvitković i Lejla Skenderović. Pobjednici u muškoj rekreativnoj kategoriji su Jurica Ropuš, Matija Britvec i Miha Svetličić. Najmađi sudionik bio je Luka Škara, a najstariji sudionik bio je Josip Grubešić. Nagradu organizatora za najbolju fotografiju o maratonu, objavljenu na FB/Instagramu, dobio je Ante Čemeljić, a nagradu za najbolji video dobio je Dean Maxi Sporiš.
Pokrovitelji maratona bili su Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica Grada Paga, Turistička zajednica Općine Povljana, Grad Pag, Općina Povljana, JU Natura Jadera i NP Krka.
Organizatori su zahvalili sponzorima, djelatnicima Prometne policije ispostave Pag, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pag, Crvenom Križu Pag, DVD Povljana, HGSS - Stanica Zadar, LD Kamenjarka Pag, Srednjoj škola Bartula Kašića Pag, komunalnim redarima Grada Paga, djelatnicima Paga II na osiguranju utrke.
"Zahvaljujemo i svim članovima i volonterima udruge Volim Vlašići, osoblju restorana Dupin i svima koji su nam pomogli u organizaciji maratona," rekla je Ana Žunić. (Foto: Danijel Gavranović, Ivana Palčić, Danijel Palčić)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK