slusaonica01
livestream01

Radio Pag Zborna crkva Pag Copy Copy 2

U nedjelju, 30. rujna, dominikanac fra Anto Gavranović u Pagu će proslaviti mladu misu. Misa će se održati u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja s početkom u 10:30 sati. Prije mise održat će se procesija koja će krenuti s Dominikanskog trga u 10:15 sati. Posljednja mlada misa održana je u Pagu prije 19 godina kada je zaređen don Dario Tičić, mr. sc., a prije toga mlada misa je u Pagu održana prije 60 godina.

Posljednji dominikanac u Pagu je zaređen prije više od 200 godina. U Pagu je Dominikanski samostan postojao stoljećima, a ukinut je 1807. godine, u vrijeme francuske uprave. Uz Dominikanski samostan nalazila se crkva sv. Ante Opata u kojoj se čuvalo čudotvorno raspelo, Sveti Križ. Prema Konstitucijama paškog Kaptola, 23. srpnja 1413. godine iz Svetog Križa je potekla krv. Sveti Križ se danas nalazi u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK