slusaonica01
livestream01

Jedan od glavnih ciljeva Grada Paga je izgradnja gospodarske zone na području Proboja. Izgradnjom gospodarske zone Grad Pag dobio bi sve potrebne preduvjete za razvoj i opstanak mladih ljudi u gradu Pagu.


Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić potvrdio je kako Grad Pag poduzima sve potrebno kako bi pristigao naposljednje natječaje Eurospke unije koji se provode u tom segmentu gospodarstva.
"Gospodarska zone u naselju Proboj predviđena je Prostornim planom u veličini od 45 hektara. Do kraja godine moramo završiti sve potrebno kako bi taj projekt nominirali prema fondovima i Ministarstvu godspodarstva. Grag Pag to godinama nije napravio, a znamo da su natječaji u tom segmentu pri kraju. Ovo nam je posljednji vlak da uskočimo jer moramo napraviti gospodarsku zonu. " - rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Prema njegovim riječima u gospdarskoj zoni su predviđene solarne elektrane na oko 15 hektara, a ostalo bi bile uslužne djelatnosti, marine sa suhim vezovima, skladišta i tovarišta građevinskog materijala, mini sirane i slično.
"Sve to će se definirati detaljnim planom. Što se tiče naših sadašnjih i budućih poduzetnika i obrtnika koji će tamo raditi, cilj nam je omogućiti im najminimalnije naknade za terene. Mi očekujemo da će nam država dodijeliti to zemljište na korištenje, a shodno tome i mi ćemo se ponašati prema krajnjim korisnicima. Cilj je omogućiti našim investitorima i poduzetnicima da u gospodarskoj zoni ostvare svoju viziju razvoja. "- rekao je Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK