slusaonica01
livestream01

kliziste pag 662x336

Kreće sanacija dijela stare ceste Pag - Novalja te magistralnog vodovoda kroz koji Pag dobiva vodu iz Hrmotina

Hrvatske vode i Komunalno društvo Pag kreću u sanaciju trase magistralnog vodovooda Kolan - Pag ugroženog klizištem. Radi se o dijelu stare ceste Novalja- Pag koja je posljednjih nekoliko godina urušena i ima goleme pukotine te je postala opasno klizište. Upravo tom cestom prolazi i cjevovod kojim Pag dobiva vodu iz Hrmotina, Vodovoda hrvatsko primorje - južni ogranak Senj.


" Klizište je opasno za grad Pag već nekoliko godina jer je pukotina na cesti ogromna. Tu je cijev preko koje građani grada Paga dobivaju vodu, a kako se klizište stalno šiti ovo je posljednji trenutak za njegovu sanaciju. Natječaj koji je provelo Komunalno društvo Pag je gotov, sredstva su osigurana od strane Hrvatskih voda u iznosu od 85 posto i Komunalnog društva Pag u iznosu od 15 posto. Radi se o projektu vrijednom 5 milijuna kuna. Radovi će početi za desetak dana. To je vrlo bitno jer je pitanje dana kada grad Pag može ostati bez vode. " rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Prema postupku javne nabave koji je provelo Komunalno društvo Pag za Izgradnju trase magistralnog vodovoda Kolan – Pag ugroženog klizištem kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je Zajednica ponuditelja Vodotehnika d.d., Zagreb i Tigra d.o.o., Zagreb s kojima je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na iznos od 4.885.315,85 kn.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK