slusaonica01
livestream01

U Pastoralnom centru Novalja je, 25. studenog 2018. godine, održan 18. Festival "Pisme nakanat" otoka Paga. Na festivalu su nastupili pjevači pisme nakanat s cijelog otoka.

Među sudionicima festivala bilo je starijih pjevača pisme nakanat i mladih koji nastavljaju tradiciju pjevanja pisama nakanat. Festival je održan u organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje i Grada Novalje. Kako je za Radio Pag rekla Jasna Dabo Peranić, direktorica Centra za kulturu Grada Novalje, festival se održava kako bi se sačuvalo specifično pjevanje nakanat jer mnogi stariji, koji su izvodili pisme nakanat, više nema, a malo je mladih koji se bave takvom vrstom pjevanja.
"Želimo sačuvati taj lijepi dio tradicije, sjećanje na to kako su se pisme nakanat izvodile u polju nakon teškog rada ili za slavlja u jednom drugom vremenu," rekla je Jasna Dabo Peranić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK