slusaonica01
livestream01

U Hrvatskoj je velik broj oboljelih od gripe, a vrhunac se očekuje za nekoliko dana, kada će početi nastava u školama jer se, kako navoder liječnici, gripa najbrže širi među učenicima. Cjepivo u Zavodu za javno zdravstvo Zadar je uglavnom iskorišteno, ostalo je malo doza, no cijepljenje je još uvijek moguće.


"Cijepiti se možete bez obzira što se gripa već pojavila," rekao je dr. sc. Alan Medić, epidemiolog i voditelj Službe za epidemiologiju u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo.
U Hrvatskoj je oboljelih od gripe više od 1125, ali stvarni broj znatno je veći jer se svi slučajevi ne prijavljuju. Sve su češće i hospitalizacije. U Dubrovniku i Splitu zabranjeni su posjeti bolesnicima, a u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu troje pacijenata je na tzv. umjetnim plućima.
Vladimir Draženović, voditelj Nacionalnog referentnog centra za gripu u izjavi za javnost rekao je da bi broj oboljelih, nakon ažuriranja podataka od ovog vikenda, mogao biti i veći, procjenjuje da bi moglo biti i više od 2000 oboljelih. Potvrdio je i da je od posljedica gripe u kombinaciji s drugim komplikacijama dvoje preminulih.
Epidemiolozi ističu kako je dominantan pandemijski virus, H1N1, za koji liječnici kažu kako uvijek donosi veće komplikacije.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK