slusaonica01
livestream01

pjaca

U produkciji tvrtke Fare na otoku Pagu se snima dokumentarni film “Četiri godišnja doba na Pagu” o autentičnoj gastronomskoj ponudi otoka Paga. Autori projekta su Fabijan Oštarić i Rene Bakalović. Cilj projekta je predstaviti otok Pag u nekoliko epizoda koje su podijeljene na 4 godišnja doba i ispričati priču o povijesti otoka, arheološkim nalazištima, tradiciji, kulturi i gastronomiji.


"Namjera je serijom potvrditi temeljnu tezu kako je Pag u gastronomskom smislu možda čak i najzanimljiviji otok na Mediteranu, rekao je Bakalović. ”Velika ambicija s kojom smo ušli u projekt potvrdila se nakon snimanja za prvu zimsku epizodu. Odnosi se to i na sugovornike, na snimljeni materijal kao i na podršku na koju smo naišli na otoku.Gastronomiju promatramo u najširem civilizacijskom kontekstu, od odnosa s prirodom, vrhunskih namirnica, kulinarske tradicije, obreda, sve do suvremenih kulinarskih iskoraka i novih turističkih „rituala“. Postavili smo si najviše tehničke i artističke standarde kako bismo seriju uspješno distribuirali u svijetu nakon prikazivanja u Hrvatskoj. Naš je pristup temi više "filmski“ nego televizijski iako se radi o televizijskom serijalu. To se odnosi na stil, dinamiku i želju da je „rok trajanja“ našeg serijala duži nego što je to uobičajeno. Kako ćemo naravno snimiti znatno više atraktivnog materijala nego što ćemo iskoristiti u finalnoj varijanti montaže, male tematske cjeline objavljivat ćemo na društvenim mrežama koje kanimo podići na razinu privlačnog tematskog portala o Pagu.”
Fabijan Oštarić je rekao kako je snimljena prva pilot emisija koja prikazuje zimu na otoku, od šivanja paške čipke, proizvodnje sira u Paškoj sirani, izrade baškotina u Samostanu sv. Margarite, pripreme autentičnog jela i nastupa KUD-a Bartol Kašić uz sviranje miha u Kolanu, dok su u Novalji posjetili Pivače na Kanat, kuhali modernu inačicu janjećih tripica u Boškincu, posjetili tisućljetne maslinike u Lunu i snimili buru na Žigljenu.
Snimanje će se nastaviti na proljeće.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK