slusaonica01
livestream01

U velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu predstavljena je knjiga Iva Fabijanića "Pjesme i Pisma mojoj Mariji". Fabijanić je u knjizi objavio autentična pisma svoje majke koje je dobivala od svojeg supruga, oca Ivana Fabijanića.

Kroz pisma se razvija priča o nastanku i razvoju veze koja je počela kao prijateljska, a završila je brakom. U drugom dijelu knjige objavljene su pjesme Iva Fabijanića pisane na cakavici, dijalektu grada Paga. Ivo Fabijanić je rekao kako su njegova prva knjiga, povijesni roman "Ružarij nane Jerke" i knjiga "Pjesme i Pisma mojoj Mariji" dio trilogije te kako će objaviti i treću knjigu.
"Trilogija je generacijski povezana i obrađuje tematiku od davnih vremena do suvremenog doba, na razne načine," rekao je Ivo Fabijanić.
Govoreći o svojim pjesmama pisanima na dijalektu, Fabijanić je rekao kako dijalekt grada Paga polako nestaje.
"Zbog toga sam želio zabilježiti dio dijalekta Paga u svojim pjesmama," rekao je Fabijanić.
U predstavljanju knjige "Pjesme i Pisma mojoj Mariji" sudjelovali su Rajka Vidolin, don Dario Tičić i Dražen Crljenko koji su recitirali pjesme, Ana Marija Fabijanić, koja je vodila program i čitala pisma i Dario Grašo koji je s Draženom Crljenkom izveo nekoliko prigodnih pjesama.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK