slusaonica01
livestream01

Na području Golije u Pagu u siječnju su počeli radovi projektu Kanalizacijska crpna stanica CS3 Jadran s pripadajućim kanalizacijskim kolektorom, o čemu je Komunalno društvo Pag odmah obavijestilo javnost, jer su se, među ostalim, radovi odvijali i na prometnici uz Dom kulture. Nedugo nakon početka radova, 8. veljače, Komunalno društvo Pag je obavijestilo javnost kako je gradilište na Goliji stavljeno u privremeno mirovanje jer se ukazala potreba za geomehaničkim ispitivanjem kako bi se sigurno i na odgovarajući način nastavilo s radom i završilo započeti posao. Izvođač radova je tvrtka Bolčević iz Sesvetskog Kraljevca, a nadzor nad izvođenjem radova provodi tvrtka Idassacommerce iz Zadra. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je o prekidu radova na Goliji za Radio Pag rekao kako je jedini i isključiv krivac za prekid radova mulj.


"Kada su krenuli radovi otkrivene su naslage mulja, a to nije bilo predviđeno u projektu," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "U dogovoru Komunalnog društva Pag i nadzornog organa, radovi su zaustavljeni kako bi se provela geomehanička istraživanja i na temelju toga napravila dopuna projekta. Radi se o tome da se cijevi ne smiju staviti na mulj jer se nalaze na području koje je zbog prometa pod velikim opterećenjem, s vremenom bi se cijevi krivile i za desetak godina bi bile potrebni popravci. To nismo željeli. Ovaj posao želimo napraviti temeljito i kvalitetno i zbog toga su zaustavljeni radovi. Treba sve pripremiti kako bi se radovi proveli na najbolji i najsigurniji način. Zbog toga će radovi i o svemu su obaviještene Hrvatske vode koje snose 80 posto troškova ovog projekta. Hrvatske vode su se, nakon objašnjenja problema, složile kako je potrebno geomehaničko istraživanje i novi projekt, tako da neće biti problema s financiranjem radova."
Hrvatske vode i Komunalno društvo Pag su za projekt osigurale 3, 5 milijuna kuna, ali zbog neočekivanih problema s muljem, zbog geomehaničkih istraživanja, izrade novog projekta i sanacije podloge, trebat će osigurati još oko 1, 5 milijuna kuna. Hrvatske vode snose 80 posto, a Komunalno društvo Pag 20 posto troškova projekta.
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se radovi nastaviti za tri mjeseca, ali se neće odvijati za vrijeme turističke sezone već će se nastaviti nakon ljeta.
"Dio ceste na Goliji, gdje su bili iskopi, je sada makadam, ali to će se u idućih mjesec dana sanirati," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK