slusaonica01
livestream01

U organizaciji Grada Paga održana je akcija čišćenja Lokunje. U akciji su sudjelovali građani, Gradsko društvo Crvenog križa Pag, Pag II, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić. Grad Pag je pozvao predstavnike udruga koje djeluju na području Grada Paga, kao i sve sugrađane dobre volje, na zajedničku akciju čišćenja i uređenja područja Lokunje.

U pozivu je navedeno kako je Lokunja strateška lokacija i iznimni potencijal paškog turizma. Akcija čišćenja je početna faza razvoja zdravstvenog turizma čija je namjera ove godine urediti Lokunju i osposobiti postojeći objekt za masažu i terapiju paškim ljekovitim blatom. U gradskoj upravi navode kako je uređena Lokunja, s novim sadržajima na atraktivnoj lokaciji uz plažu Prosika, zajednički cilj koji bi trebao pružiti novu dimenziju paškom turizmu.
"Zadovoljan san odazivom na akciju i onim što je napravljeno," rekao je Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grad Paga. "Veliki sam optimist kada se radi o uređenju Lokunje za zdravstveni turizam i siguran sam kako ćemo ovaj projekt ostvariti. Angažirani su stručnjaci s raznih područja koji će pomoći u ostvarenju projekta. U ovoj prvoj fazi ćemo osposobiti postojeći objekt i urediti okoliš. Nasuprot Ibisu se nalazi veliko zemljište na kojem namjevamo izgraditi objekt za sve one namjene koji su potrebni za zdravsteni turizam. Također smo dali ispitati ljekoviti mulj kako bi se pročistio i kako bi se mogao koristiti. Dakle, ovo je naš strateški projekt i sigurno ćemo ga ostvariti na dobrobit cijelog Paga i turizma u Pagu."
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je izrazio zadovoljstvo odazivom na akciju i onim što je napravljeno.
"Ovo je tek početak, " rekao je gradonačelnik Fabijanić. "U ovoj akciji je dosta napravljeno i nastavljamo dalje kako bi sve pripremili za turističku sezonu. Do kraja lipnja će se urediti postojeća zgrada kako bi bila u funkciji korištenja ljekovitog mulja, a nakon toga nastavljamo projekt prema planu kojeg imamo za zdravstveni turizam jer je to od velike važnosti za Pag."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK