slusaonica01
livestream01

Kako bi se povećala razina sigurnosti na području Grada Novalje, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo je s MUP-om potpisao sporazumom po kojem će Grad Novalja financirati smještaj policijskih službenika, djelatnika Policijske postaje Novalja.


"Ovo je obrazac kako valja rješavati pitanja od zajedničkog interesa. U ljetnim mjesecima imamo pojačane potrebe za policijskim poslovima u priobalnom dijelu. Novalja je prema broju stanovnika mali grad, ali prošle godine tu je bilo više od 250.000 gostiju, što znači jedan ozbiljan posao kad je u pitanju održavanje javnog reda i mira te sigurnosti svih građana i gostiju. Da bismo osigurali dovoljnu nazočnost policijskih službenika, moramo raditi na poboljšanju njihova materijalnog statusa i uvjeta života," rekao je ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović.
Suradnja MUP-a i Grada Novalje traje već nekoliko godina i predstavnici drugih gradova su dolazili u Novalju proučavati novaljsku praksu u osiguravanju sigurnosti građana.
"Od iduće godine svaki policajac će imati 2000 kuna subvencije za stanarinu, a krećemo i u projekt poticane stanogradnje. Na idućem Gradskom vijeću donijet će se odluka o uključenju Grada Novalje u osiguravanje zemljišta i svega potrebnog za poticanu stanogradnju gdje će, uz povoljnu cijenu stanovanja, policijski djelatnici i drugi deficitarni kadrovi biti subvencionirani cijenom kvadrata i povoljnim kreditiranjem," rekao je gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.
Sporazum između Grada Novalje i MUP-a izazvao je pozitivne reakcije Sindikata policijskih službenika. Predsjednik SPS-a Mario Puškarić je rekao kako je to iskorak u nastojanju da se lokalna zajednica uključi u poboljšanje socijalnog i materijalnog statusa policajaca koji žive i rade na području lokalne uprave i samouprave jer je ovo prvi slučaj u posljednjih dvadeset godina da je jedan gradonačelnik samoinicijativno u suradnji s ministrom odlučio nesebično pomoći policajcima.
"Vjerujemo da suradnja države i lokalne zajednice neće stati na ovome nego da će sporazum poslužiti kao primjer i drugim lokalnim zajednicama, osobito na području PU dubrovačko-neretvanske i PU istarske gdje nedostaje poveći broj policijskih službenika i gdje policijski službenici, koji su raspoređeni iz drugih krajeva Hrvatske, doslovno preživljavaju i žive na rubu egzistencije," rekao je Puškarić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK