
Čak dva pobjednička pehara s pizza cupa ostaju u Pagu
Na Mainardi Food & APN pizza cupu održanom u Pagu 18. rujna u konkurenciji dvadesetak natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Poljske pa čak i dalekih Filipina na pobjednička postolja u obje kategorije svoje su pozicije zauzeli pizzaiuoli iz paških pizzerija.
U vrlo zahtjevnoj i strogo reguliranoj kategoriji Napoletana STG treće mjesto je zauzeo Igor Paunović iz beogradske pizzerije Majstor & Margarita koja se godinama nalazi na listi 50 TOP Pizza Europe, drugo mjesto zauzeo je Dion Doli iz Porta Saline Pag!
Pobjednički pehar također nije otišao daleko, prvo mjesto osvojio je Bojan Merdzanovski iz pizzerije Bell Ciao s Vira.
U kreativnoj kategoriji Pizza Classica gdje su pizzaiuoli imali priliku prezentirati svoje autorske pizza kreacije treće mjesto zauzeo je Karlo Žanić iz pizzerije Brick’n’Bite Bestovje.
Drugo mjesto zauzeo je mladi poljski pizzaiuolo s paškom adresom Maciej Gadomski iz pizzerije D10’s Pizza Fantasista, s nedavnom predstavljenom novom pizza na jelovniku Messi’s 30.
Prvo mjesto osvojio je Bartul Bašić s Murtera s pizzom APNP – A Pag na pizzi, s autohtonim namjernicama koje se mogu pronaći na otoku.
“Uzmemo li u obzir da su u ocjenjivačkom žiriju bili predsjednik udruge Associazione Pizzaiuoli Napoletani, svjetski prvak u izradi pizze contemporanee iz 2024 Pasquale Poerio, te hrvatski osvajač Trofea Caputa Alen Radanović uspjeh paških pizzaiuola dodatno dobiva na važnosti” rekli su nam organizatori i dodali “Ono što nas dodatno veseli je da su Dion i Maciej plasmanom kvalificirali za Trofeo Caputo u Napulju gdje će iduće godine predstavljati Hrvatsku. Tamo će zasigurno puno toga naučiti tako da će pizze na Pagu biti još bolje!”
Foto: Elvis Šmit/Radio Pag