EN PRIMEUR 2.0 – ekskluzivno kušanje prvih mladih paških sireva sezone 2025.!

EN PRIMEUR 2.0 – ekskluzivno kušanje prvih mladih paških sireva sezone 2025.!

Udruga proizvođača paškog sira prošle je godine održala prvi en primeur u restoranu Boškinac na Pagu . U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga, 21. ožujka u 11:00 sati održat će se EN PRIMEUR 2.0 – ekskluzivno kušanje prvih mladih paških sireva sezone 2025.!

Radio Pag marketing
“Organizirali smo en primeur po uzoru na vinare koji na taj način predstavljaju svoja mlada vina. Inače, mladi paški sir mora provesti minimalno 90 dana u zrioni i tek onda ide u prodaju. Njegova proizvodnja odvija se baš sada u ovom dijelu godine, od siječnja do srpnja. Tada naši ovčari imaju najviše posla jer se mužnja odvija dva puta dnevno” rekla je predsjednica Udruge proizvođača paškog sira Martina Pernar Škunca te dodala “S nestrpljenjem iščekujemo naše prve, ovogodišnje mlade paške sireve, sezona 2025. Zato smo i ove godine odlučili da ih proslavimo i to na prvi dan proljeća! Svi ste pozvani na kušanje mladih paških sireva u prekrasnom ambijentu Kneževog dvora u Pagu!”
“Uživajte u jedinstvenim okusima ostvarenih u suradnji s Restoranom BOŠKINAC, Restoranom Na Katine i Srednjom školom Bartula Kašića Pag” pozivaju vas Turistička zajednica Grada Paga i Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga i zaključuju “Dođite i budite dio ove gastronomske priče! Vidimo se u Kneževom dvoru u Pagu, 21. ožujka u 11 sati!”