slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

Grad Novalja je objavio javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Novalje.
Pozivaju se građani, udruge građana, vjerske zajednice, političke stranke, ustanove te druge pravne osobe s područja Grada Novalja da dostave prijedloge/inicijativu za dodjelu javnih priznanja Grada Novalje, i to:


1.Proglašenjepočasnim građaninom Grada Novalje Počasnim građaninom Grada Novalje može se proglasitifizička osoba koja nema prebivalište na području Grada Novalje, aistakla se naročitim zaslugama za Grad Novalju. Počasnom građaninu dodjeljuje se posebna POVELJA O IMENOVANJU POČASNIM GRAĐANINOM GRADA NOVALJE. Imenovanje počasnim građaninom znak je počasti i ne daje nikakva posebna prava.Počasnim građaninom može se imenovati građanin Republike Hrvatske i druge države koji je osobito zaslužan za napredak i promicanje ugleda Grada Novalje u Hrvatskoj i svijetu. 2.Nagrada Grada Novalje za životno djeloNagrada Grada Novalje za životno djelo može se dodijeliti jednoj fizičkoj osobi godišnje ukoliko joj do sada nije bila dodijeljena.Nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Novalje iz područja kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša.
3.Plaketa grada NovaljePlaketa Grada Novalje je javno priznanje koje se dodjeljuje pravnoj ili fizičkoj osobi za izuzetne zasluge, rezultate i naročiti doprinos razvoju Grada Novalje u domeni gospodarskog, kulturnog i društvenog života u proteklom razdoblju.Plaketa Grada Novalje može se dodijeliti za dostignuća, osobite rezultate i zasluge iz područjaiz područjakulture, gospodarstva , znanosti, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša.
4.Godišnja nagrada Grada NovaljeGodišnja nagrada Grada Novalje je javno priznanje koje se može dodijeliti za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja u domeni gospodarstvenog, kulturnog i društvenog života Grada Novalje fizičkim i pravnim osobama, ostvarenih u protekloj kalendarskoj godini.Godišnja nagrada Grada Novalje može se dodijeliti za dostignuća i osobite rezultate iz područjakulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša.
5.Zahvalnica Grada NovaljeZahvalnica Grada Novalje je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za donacije i slične aktivnosti, kao i za uspješnu suradnju, te za doprinos razvoju i ugledu Grada Novalje.Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu dati: - najmanje 1/3 vijećnika Gradskog vijeća, - radna tijela Gradskog vijeća Grada Novalje, osim Komisije za dodjelu javnih priznanja Grada Novalje, - gradonačelnik Grada Novalje,- ovlaštena tijela pravnih osoba i udruga građana. Prijedlog se podnosi u pisanom obliku.Prijedlog za dodjelu javnih priznanja sadrži: - podatke o podnositelju prijedloga- iscrpno obrazloženje postignuća i doprinosa zbog kojih se daje prijedlog za kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Novalje, prosudbu postignutih rezultata uz odgovarajuću dokumentaciju (do dvije stranice) - životopis kandidata za fizičku osobu (do jedne stranice) - vrstu javnog priznanja za koje se osoba predlaže.
Prijedlozi s odgovarajućim obrazloženjem i dokumentacijom, podnose se Komisiji za dodjelu javnih priznanja Grada Novalje, Trg dr. Franje Tuđama 1,do30. travnja2019. godine.Potrebne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća na tel. 053 661 080 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK