slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

Talijanski državljanin kazneno je prijavljen i priveden jer je s arheološkog lokaliteta Jaz u Novalji otuđio ljudsku kost, a bit će saslušan u Državnom odvjetništvu u Zadru, izvijestila je Policijska uprava Ličko senjska.

Kazneni zakon Republike Hrvatske propisuje da će se osoba koja neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo ili dio tijela umrle osobe, odnosno oskvrne tijelo, kazniti zatvorskom kaznom do dvije godine. Na popisu kulturno povijesne baštine Grada Novalje arheološko nalazište Jaz je opisano kao kasnoantički lokalitet izvan naselja, unutar starog groblja, s ostacima ranokršćanske bazilike, te ima značaj zaštićenog kulturnog dobrasakralne graditeljske baštine. Bazilika je bila grobljanskog karaktera i predstavlja jedan od najstarijih ranokršćanskih bazilikalnih kompleksa.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK