slusaonica01
livestream01
  • image

Radio Pag Najhladniji dio godine na Pagu

Od sredine siječnja do sredine veljače je, prema višedesetljetnom prosjeku, najhladnije razdoblje na otoku Pagu. U tom razdoblju zabilježene su najniže temperature zraka, a upravo u tom razdoblju najčešće je padao snijeg. Obilan snijeg na otoku Pagu pao je na "karnevalsku nediju", 10. veljače 1929. godine. Uz jaku buru, temperatura zraka je nekoliko dana bila i do -7 stupnjeva. Snijeg je padao nekoliko dana, ali je, zbog hladnoće, ostao 40 dana i tek tada se počeo topiti, a otopio se za četiri dana. Otočani su tada danima skupljali ribu, najviše zubace i sipe koje je more izbacilo na obalu.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Crveni kriz Pag Darivanje krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pag, u ponedjeljak, 18. siječnja, u Kneževom dvoru od 8:30 do 11:30 sati održat će se akcija darivanja krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Pag poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati, a u dobi su od 18 do 65 godina, da se odazovu na akciju DDK. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK. Prije davanja krvi preporučuje se popiti dovoljno vode i pojesti lagani obrok. Gradsko društvo Crvenog križa Pag napominje kako će se akcija dobrovoljnog davanja krvi fotografirati.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Komunalna oprema

Na temelju javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, Grad Pag je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio opremu za gospodarenje otpadom.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Priopcenje OS AG Matosa Novalja

OŠ A. G. Matoša Novalja izdala je priopćenje za javnost kojeg je potpisao ravnatelj škole Aleksij Škunca, prof., a koje donosimo u cijelosti.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Cijepljenje u Pagu

Cjepivo protiv bolesti Corone-19, odnosno korona virusa, u ambulante obiteljske medicine u Pag bi trebalo stići krajem siječnja. Idući tjedan u Zadar će se cijepiti zdravstveni djelatnici s područja Grada Paga. Kako je potvrđeno Radio Pagu, zanimanje za cijepljenje protiv Covida-19 na području Grada Paga je veliko. Najviše su za cijepljenje zainteresirani kronični bolesnici i osobe starije od 60 godina.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Lucka ispostava u Pagu

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić bio je na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, a tema sastanka bila je Lučka ispostava u Pagu. Kako je za Radio Pag rekao gradonačelnik Fabijanić, na sastanku je dogovoreno otvaranje Lučke ispostave u Pagu i to u roku od mjesec dana. Zaposlit će se jedan djelatnik i Lučka uprava radit će svakog radnog dana u punom radnom vremenu.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Paska janjetina i zastita naziva

Paška janjetina ima oznaku izvornosti na razini Europske unije, naziv Paška janjetina je zaštićen i takav naziv smije imati samo janjetina koja ispunjava propisane uvjete. Ti uvjeti su da je janjetina dobivena od janjadi koja je ojanjena u registriranom stadu autohtone Paške ovce, koja je stara do 45 dana, hranjena isključivo mlijekom majke i koja ima težinu trupa do 10 kilograma. Samo takva janjetina smije se staviti na tržište pod nazivom Paška janjetina.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Dobra epidemioloska situacija

Na području Grada Paga epidemiološka situacija je znatno poboljšana u odnosu na kraj prošle godine. Tako su na dan 11. siječnja na području Grada Paga bile dvije novooboljele osobe od koronavirusa dok ih se pet nalazilo u samoizolaciji.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK