slusaonica01
livestream01

Radio Pag DPU lukobran

Donošenje prostorno planske dokumentacije jedan je od važnih ciljeva gradske vlasti jer je prostornoplanska dokumentacija temelj razvoja svakog područja, a tako i Grada Paga, rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.


"Donosimo planove, jer se nisu donosili gotovo trideset godina, a u to idemo parcijalno, dio po dio i trenutno su u izradi detaljni planovi uređenja Košljuna, Prosike, Golije, Bašace, Poslovne zone Proboj, dakle nekoliko vrlo važnih planova koji će omogućiti izgradnju raznih sadržaja koji su Gradu Pagu potrebni, potrebni su i stanovnicima Paga, ali i za razvoj turizma i gospodarstva općenito," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako se samo dobrim planovima, u kojima su predviđeni razni sadržaji, mogu privući investitori, a izgradnjom raznih, planovima predviđenih sadržaja, povećat će se zaposlenost, što je temelj za ostanak mladih na otoku. Poslovna zona Proboj omogućit će ulaganja investitorima koji nisu iz Paga, ali i domaćim ljudima, ako to žele, jer je na tom području predviđeno mnogo toga, od solarnih panela do suhog veza, raznih radionica, OPG-ova i slično. Prema DPU Prosika uredit će se lukobran za brodove srednje veličine i za brodove za linijsku plovidbu, a na Goliji priveze za manje brodice. Prema DPU Bašaca, uredit će se šetnica.
"Uz sve te spomenute projekte i sadržaje, uredit ćemo parkiralište na Macelu uz market Lorenco, produljit plažu Prosika do sredine magazina, izgraditi kružni tok kod Lokunje, dizalicu za brodove na Goliji, imamo u planu i izgradnju autobusnog kolodvora i mnoge druge projekte," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Za sve te projekte, rekao je gradonačelnik Fabijanić, Grad Pag ne može financirati samo iz proračuna, već će se tražiti potpora od resornih ministarstava i posebice iz fondova Europske unije.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK