slusaonica01
livestream01

Radio Pag Stara riva s kipom Solara

Stara riva i dio nekadašnjeg pogona solane postat će atraktivan trg i šetalište. Potvrdio je to gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić u razgovoru za Radio Pag, navodeći kako će se to područje urediti na poseban način.
"Stara riva i stari pogon solane uredit će se u sklopu cjelovitog uređenja prostora od Prosike do mosta," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Na Staroj rivi bit će trg s arđinama tako da će sve izgledati kao soline.

Uz to, na trgu na Staroj rivi postavit će se kip Solara u spomen na radnike solane koji su kroz stoljeća radili u proizvodnji soli. Tako će trg biti lijepo mjesto za šetnju i za odmor, a istovremeno će biti i spomenik proizvodnji soli u Pagu."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je napravljeno idejno rješenje za uređenje trga na Staroj rivi i u nekadašnjem pogonu solane.
"Za ovaj projekt tražit ćemo potporu ministarstava i fondova Europske unije i vjerujem kako ćemo u tome uspjeti," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK