slusaonica01
livestream01

Radio Pag hotel Boskinac

"Michelin Guide", najpriznatiji vodič za restorane, na svojim službenim mrežnim stranicama objavio je kako su restorani "Boškinac" iz Novalje i LD "Terrace" iz Korčule dobili po jednu Michelinovu zvjezdicu. Tako je prvi puta u Novalju i na otok Pag stiglo tako veliko svjetsko prizanje u kategoriji restorana. Kako se, pri dodjeli Michelinove zvijezdice, ocjenjuje doslovno sve, uređenost restorana, položaj u prostoru, izvrsnost jela, posebnost namirnica, način serviranja jela, način posluživanja, to je velika nagrada za trud kojeg je vlasnik uložio u svoj restoran.


U Hrvatskoj sada sedamdeset restorana ima oznaku Michelin.
"Nova priznanja Michelina potvrđuju kako se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija," rekao je ministar turizma Gari Capelli. "Ujedno je to i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja. Hrvatska kontinuirano gradi imidž prepoznatljive gastro destinacije bazirane na izuzetnoj raznolikosti regionalnih gastronomskih identiteta. Prema istraživanjima Food Travel Monitor-a čak 93 posto turista sudjelovalo je u nekom posebnom iskustvu vezanom uz hranu i piće tijekom turističkog putovanja što ukazuje da je gastronomija danas sadržaj za koji su gotovo svi turisti zainteresirani. Upravo zato ćemo posebnu pozornost u sljedećem strateškom razdoblju posvetiti eno-gastronomiji, povezivanju proizvođača i ugostitelja te jačem brandiranju i dodatnom pozicioniranju Hrvatske kao nove gastro ikone Europe."
U rubrici MICHELIN Guide’s Point Of View o restoranu "Boškinac" se navodi:
"U jelima su gastronomske izvrsnosti otoka Paga, od ulja do sireva, od janjetine do ribe i naravno vina. Iako je smješten na dugom, uskom otoku, ovaj hotel nema pogled na more-i to je možda jedino što nedostaje ovom sjajnom imanju, ali elegantan ambijent i prekrasni okoliš mediteranskog krajolika više nego nadoknađuju nedostatak mora. Sve se ovdje kombinira kako bi ponudilo idiličan boravak-savršena tišina za opuštajući odmor, elegantne sobe, nezaboravan doručak i, konačno, kuhinja, a jela se, čim vremenske prilike dopuste, poslužuju na prekrasnoj terasi okruženoj zelenilom."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK