slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja stozer

Na sjednici proširenog Stožera civilne zaštite Grada Novalje razmijenjene su informacije vezane za situaciju izazvanu pojavom i širenjem koronavirusa. Utvrđeno je da na području Grada Novalje nema oboljelih, kao i da je epidemiološka situacija i dalje zadovoljavajuća. Rad ugostiteljskih objekata, trgovina i ostalih uslužnih djelatnosti za sada se neće ograničavati sukladno preporuci Nacionalnog stožera. Stožer poziva građane da socijalne kontakte smanje na najmanju moguću mjeru. Boraviti što manje u zatvorenom prostoru s većim brojem ljudi.


"Svi moramo biti odgovorni jer ako pazimo na sebe pazimo i na druge," navodi Stožer.
U svim institucijama na području Grada Novalje obavezno je ponašati se sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, održavati higijenu i čistiti prostore sukladno uputama. Potrebno je reducirati poslovne sastanke i društvene kontakte na najnužnije. Navedeno se odnosi i na rad sa strankama. Preporučuje se strankama da sa svim javnim službama, ustanovama i društvima komuniciraju telefonom odnosno elektronskom poštom.
Stožer navodi: Još jednom posebno napominjemo da u slučaju da netko od vas, vaše obitelji ili bliže okoline osjeti simptome koji upućuju na moguću zarazu koronavirusom NE ODLAZITE U ORDINACIJE ZDRAVSTVENIH USTANOVA VEĆ PRIJE SVEGA TELEFONOM KONTAKTIRATE:
1. DEŽURNOG EPIDEMIOLOGA LSŽ NA BROJ 091 504 4917,
2. JEDINSTVENI BROJ ZA HITNE SLUŽBE 112
3. OBITELJSKE LIJEČNIKE
ORDINACIJA OBITELJSKE MEDICINE DR. NIVES DABO 053 663-308
ORDINACIJA OBITELJSKE MEDICINE DR. MARIELLA PEHOVAC 053 661-132
ORDINACIJA OBITELJSKE MEDICINE DR. SANJA PRTORIĆ 053 662-610
Upućuje se apel građanima ukoliko imaju rješenje o samoizolaciji da se pridržavaju dobivenih uputa, te da oni koji su se u proteklih 14 dana vratili s puta u inozemstvu, a nisu obuhvaćeni epidemiološkim mjerama, da reduciraju društvene kontakte i prate svoje zdravstveno stanje. Isto se odnosi i na strane državljane koji se nalaze na području Grada Novalje.
Molimo sve građane da se ozbiljno pridržavaju uputa te da ukoliko primijete ili imaju opravdanu sumnju da neka osoba iz njihove bliže okoline krši pravila samoizolacije da o istome obavijeste nadležnu Policijsku postaju Novalja.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK