slusaonica01
livestream01

Radio Pag Hiking staza

HGSS će u svoju kartu otoka Paga za iduću godinu uvrstiti Hiking stazu Ledenik-Sveti Juraj-Sveti Kvirin. Stazu je prošle godine trasirao i označio Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu, a pomogao mu je njegov prijatelj Alen Fabijanić.

Uvrštavanjem Hiking staze Ledenik-Sveti Juraj-Sveti Kvirin na kartu HGSS-a staza će biti još dostupnija planinarima, hodačima, biciklistima i zaljubljenicima u prirodu. Hiking staza vodi od lokve na Ledeniku, prolazi područjem iznad Malog zatona, nastavlja se uz vrh Sveti Juraj iznad Stare drage te nastavlja do Svetog Kvirina (Gradsko groblje), iznad srednjovjekovne jezgre grada Paga.
Hiking staza prolazi jednim od najatraktivnijih dijelova otočnog krajolika. No, to nije sve. Prelaženje Hiking staze je na neki način putovanje kroz prošlost otoka Paga. Na području kojim prolazi staza nalaze se bogata nalazišta fosila starih i do 30 milijuna godina, ostaci ovčarskih nastambi, ovčarskih skloništa, suhozidnih struktura raznih namjena, uz stazu je i stara osmatračnica čije vrijeme nastanka još nije znanstveno utvrđeno, stražara iz Drugog svjetskog rata napravljena na temeljima puno starije i ostaci nekadašnjih tokova brdskih potoka. Staza se može prohodati i obrnutim smjerom, od Svetog Kvirina do lokve na Ledeniku. Označavanje hiking staze omogućila je Turistička zajednica Grada Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK