slusaonica01
livestream01

 periska3

Nakon što je jučer Radio Pag objavio informaciju, dobivenu od kupača i sportskih ronilaca, kako je na predjelu Veli bok i Mali bok zamijećena veća količina praznih ljuštura Periski, Radio Pagu su se javili i drugi kupači i rekreativni ronioci koji su tu informaciju potvrdili i dopunili.

Naveli su kako se ljušture periski nalaze na dnu mora na krajnjem sjeveru Bašace, zatim kod Belih stena te kod Punte Mikule. Neki su naveli kako su pronašli prazne ljušture periski i na središnjem dijelu uvale. Nakon pomora konjki, a što je utvrđeno u svibnju ove godine, pomor periski se nije očekivao. Naime, provedeno je istraživanje o uginulim konjkama te je tada rečeno kako sve ukazuje da periske nisu ugrožene. Međutim, očito je da je u međuvremenu, tijekom ljeta, došlo do promjene. Pomor periski stručnjaci prate već nekoliko godina na cijelom području Mediterana i Jadranskog mora, a prema dosadašnjim saznanjima krivac za pomor periski je jedna vrsta virusa. No kako je Paška uvala prilično zatvorena mnogi su očekivali, a među njima i stručnjaci, kako se zaraza pogubna za periske neće proširiti u Pašku uvalu. Ipak, za konačnu ocjenu radi li se o izoliranim slučajevima, prirodnoj selekciji i prirodnom pomoru ili o zarazi, konačnu ocjenu moraju dati stručnjaci.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK