slusaonica01
livestream01

 Radio Pag azil

Udruga građana "Volim Vidaliće" uputila je prijedlog Gradu Novalji za osnivanje veterinarsko-higjeničarske službe i azila za napuštene i bolesne životinje.


"Temeljem Zakona o zaštiti životinja i učestalom zanemarivanju kastracije i sterilizacije mačaka i pasa, posebno napuštenih, molimo Grad Novalju da pokrene inicijativu osnivanja veterinarsko-higijeničarske službe za cijeli otok Pag kao i azil za bolesne i nezbrinute životinje. " - stoji u prijedlogu.
U sklopu higijeničarske službe, kako se navodi u prijedlogu Udruge, trebalo bi djelovati više službi koje bi, između ostaloga, vršile dezinsekciju, deratizaciju, hvatanje pasa i mačaka lutalica, uklanjanje lešina s javnih površina, preuzimanje ostataka hrane iz kuhinja restorana itd.
"Kako bi se smanjili nekontrolirani okoti među napuštenim životinjama, gradovi i općine otoka Paga morale bi financirati kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka sa svog područja. Tako mačići ne bi završavali u tuđim dvorištima, na deponiju za smeće, pristaništu trajekta. " - kaže Barbara Dugi iz Udruge Volim Vidaliće.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK