slusaonica01
livestream01

Radio Pag Korona ljeto

Ljeto je prošlo. Na području otoka Paga bilo je izrazito sušno, s količinom oborina ispod višegodišnjeg prosjeka. Vrućine su bile izražene u prvim danima ljeta, koncem srpnja i na početku kolovoza. Zanimljivo je da ljeto bilo sušno, ali je bilo neuobičajeno dugo razdoblje s natprosječnom razinom vlažnosti u zraku. U velikom dijelu ljeta bilo je, dakle, dosta sparine. Ljeto je bilo u znaku korona krize. Na početku pandemije COVID-a 19, smatralo se kako bi ostvarenje turističkog prometa od oko 30 % bilo dobro. No, ispalo je bolje od tadašnjih predviđanja. Na otoku Pagu turistička sezona bila je razmjerno dobra.

Broj dolazaka i broj noćenja bio je oko 70 % u odnosu na prošlu godinu. Najviše turista bilo je na području Grada Novalje, zatim na području Grada Paga, a slijede Općina Kolan i Općina Povljana. Tijekom cijele sezone raspravljalo se o Zrću, o klubskim zabavama, o mogućim opasnostima koje takve zabave mogu donijeti. Apokaliptična predviđanja kako će, zbog zabava na Zrću, doći do velikog žarišta zaraze korona virusom, nisu se, međutim, ostvarila. Bilo je zaraženih, bilo je oboljelih, ali ništa od toga nije bilo alarmantno. Ljeto je prošlo s tridesetak oboljelih od COVID-a 19 koji su izliječeni. Prema ukupnom broju turista, postotak zaraženih i oboljelih nije bilo velik. Jedna od posljedica pandemije je prijavljivanje turista koji su boravili u kućama za odmor u kojima se proteklih godina turiste nije prijavljivalo. Na području otoka Paga, u glavnom dijelu sezone, najviše turista bilo je iz Slovenije, Njemačke, Italije, Češke i Mađarske. U podsezoni najviše je bilo turista iz Poljske. Korona ljeto bilo je, u svakom slučaju, bolje od očekivanog, s velikim brojem sunčanih dana, s prosječnim, a dijelom i natprosječno visokim temperaturama zraka, a toplo more pozivalo je na kupanje. Zaključak bi mogao biti kako je na početku ljeta bilo dosta opreza i straha od korona virusa, ali kako je ljeto odmicalo, strah je polako nestajao i do kraja ljeta osjetila se opuštenost i turista i domaćih. Usprkos korona krizi, mnogi turisti će od tek završenog ljeta imati dobra sjećanja na boravak na otoku Pagu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK