slusaonica01
livestream01

Radio Pag Natjecanje u gradnji suhozida

Na 4. Prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida u Vodicama sudjelovala je ekipa Ševarata iz Povljane koja se plasirala na vrlo dobro peto mjesto.

Natjecanje je održano u organizaciji LAG-a "More 249", udruge četiri grada Dragodid i Muzeja grada Šibenika. Suhozidi su se gradili na području Srimarskog poluotoka, a središnje mjesto natjecanja bila je Domaćinova bunja koja je proglašena najvišom nepravo svođenom suhozidnom građevinom u Hrvatskoj. Na natjecanju je sudjelovalo deset ekipa iz raznih krajeva Hrvatske. Prema pravilima natjecanja, za tri sata trebalo je izgraditi podzid. Kriteriji za ocjenu gradnje bili su čvrstoća i uporabnost, pridržavanje zadanih dimenzija i estetski dojam. Pobijedila je ekipa Golinjevo iz Trilja, a slijede Gaius Laberius Gardun, Trilj, Pjover, Velo Grablje-Hvar, Srima, Ševarata, Povljana-Pag, Lokva, Gaćelezi, Vlaji, Sinj, Babulji (članovi udruge Dragodid), Udruga turističkih vodiča Mihovil i prijatelji, Šibenik i Udruga turističkih vodiča Mihovil, Šibenik.

Foto: LAG "More 249"

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK