slusaonica01
livestream01

Radio Pag Uredenje Starog grada

Nakon što je u Gradskoj knjižnici u Benkovcu održana završna konferencija projekta "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije" iznesene su pojedinosti dijela projekta koji se odnosi na Pag.

Projektom su obuhvaćeni ostaci franjevačkog samostana koji se nalaze uz crkvu Marijina Uznesenja u Starom gradu. U planu je rekonstrukcija franjevačkog samostana i uređenje Interpretacijskog-multimedijskog centra, a navedeno je kako Stari grad predstavlja edukacijski kompleks, jedinstveno i međunarodno prepoznatljivo mjesto učenja na terenu, otvoreno širokom krugu disciplina s posebnim fokusom na arheologiju, etnologiju i teologiju. U sklopu Interpretacijsko multimedijskog centra bit će spavaonice, blagovaonica, prezentacijska multimedijska dvorana i razni drugi sadržaji.
"Ovaj projekt ima posebnu namjenu, za odmor u miru, u tišini Starog grada. Taj projekt je novi doprinos u turističkoj ponudi Grada Paga, a i veliki korak u uređenju prostora Starog grada i privođenja namjeni ostataka samostana," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Nositelj projekta "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije" je Zadarska županija, a partneri su Grad Benkovac, Grad Pag, Grad Nin i Zavičajni muzej Benkovac. Vrijednost projekta je 5.230.860,80 kuna, a financira ga Europski fond za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Stari grad na Pagu je arheološko područje na kojem se od 10. do 15. stoljeća nalazio grad Pag. Na tom području nalaze se brojni ostaci starih građevina, obiteljskih kuća, skladišta soli, crkava, ulica, nekadašnje luke i drugo. U cijelosti je sačuvana samo crkva Uznesenja Marijina, uz koju se nalaze ostaci Franjevačkog samostana.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK