slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Grad Pag financira kastraciju macaka

Između Grada Paga i Veterinarske stanice u Pagu sklopljen je ugovor o financiranju kastracije mačaka, potvrđeno je u udruzi volontera "Paške šapice". Svi koji žele kastrirati mačku trebaju se javiti u Veterinarsku stanicu kako bi se dogovorili o postupku, na broj 023 600 438.


U "Paškim šapicama" navode kako vlasnici mačaka ne trebaju više zvati njih, nego treba zvati veterinare i s njima dogovoriti termin.
"Mi, volonteri, i dalje ćemo se brinuti o macama koje svakodnevno srećemo na ulicama našega grada," navode u "Paškim šapicama". "Svjedoci smo ružnih i tužnih prizora na mjestima gdje se mace okupljaju u potrazi za hranom. Naša misija je skloniti i zbrinuti mace s ulica i spriječiti njihovo razmnožavanje. Koliko je u našoj moći, pomoći ćemo im da budu zdrave i site, da se ne množe i da ne prave probleme kopajući po smeću u potrazi za hranom. Kako bi u tome uspjeli očekujemo da svatko, koliko može i hoće pomogne tim macama. Ako se odlučite na hranjenje maca s ulice, rado ćemo vam pomoći dok god imamo hrane koju doniraju dobri ljudi. Ukoliko je potrebna pomoć oko hvatanja maca, imamo jedan kavez-lovku koju možemo posuditi za tu priliku. Mace se nakon kastracije jako brzo oporave i ne trebaju dugoročni angažman. Apeliramo i na osobe koje imaju kućne mace, posebno mačore, da vode računa o njihovom kretanju, te da ih kastriraju kako bi izbjegli nekontrolirano razmnožavanje uličnih maca. Veliki korak već smo učinili. Pred nama je utrka sa vremenom, jer maca je svaki dan sve više."

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK