slusaonica01
livestream01

Radio Pag Glas poduzetnika

U Udruzi Glas poduzetnika navode kako poduzetnici i obrtnici strahuju od novog lockdowna koji bi u potpunosti uništio gospodarstvo, a svoje nezadovoljstvo spremni su izraziti i prosvjedom. Naime, Udruga Glas poduzetnika provela je dvije ankete među svojim članovima i simpatizerima kako bi utvrdili što poduzetnici i obrtnici misle o novim mjerama te potencijalnom lockdownu.


U Udruzi Glas poduzetnika nadalje navode: "Također, zanimalo nas je jesu li spremni za novi prosvjed, odnosno, podržavaju li ideju zatvaranja svih poslova u Hrvatskoj na jedan dan. Sve više poduzetnika i obrtnika izražava nezadovoljstvo trenutnim mjerama koje im onemogućavaju rad i ugrožavaju radna mjesta. Svoje nezadovoljstvo u proteklim tjednima izrazili su ugostitelji, povremeni prijevoznici, sezonski poduzetnici i obrtnici, frizeri i mnogi drugi diljem Hrvatske. Vlada i nadležna ministarstva ne reagiraju na molbe i dopise, a poduzetnici i obrtnici prepušteni su sami sebi. Osim toga, mnogo poduzetnika i obrtnika, kao i radnika strahuje od novih zatvaranja te zabrane poslovanja. Prema podacima iz naših anketa, čak 92% poduzetnika i obrtnika spremno je aktivno se uključiti i podržati ideju zatvaranja svih poslova u Hrvatskoj na jedan dan u znak prosvjeda. Također, jedno od pitanja odnosilo se na značajno povećanje broja novo zaraženih u Hrvatskoj i bi li poduzetnici i obrtnici podržali parcijalni lockdown? Više od 79% poduzetnika i obrtnika ne podržava lockdown jer smatraju da bi u potpunosti uništio gospodarstvo."

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika je rekao: „Jedno je sigurno - novi lockdown bi bio knockdown za hrvatsko gospodarstvo i smatramo da nije i ne smije biti opcija. U svakom slučaju, UGP neće stajati sa strane.“

U udruzi pojašnjavaju kako su dosadašnje mjere bile usmjerene na spas radnih mjesta, no poduzetnici i obrtnici imaju obveze kao što su troškovi najma, komunalne naknade, krediti te zajmovi.
"Smatramo da bi Vlada u slučaju novog lockdowna i zatvaranja poduzeća morala nadoknaditi nastale gubitke. Poduzetnici i obrtnici ne mogu se sami nositi s teretom krize koju je izazvala pandemija koronavirusa," navode u udruzi.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK