slusaonica01
livestream01

Radio Pag gradonacelnik Paga Ante Fabijanic

Na temelju Pravilnika o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima rasvjetljavanja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima koji je provedbeni akt Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, gradovi i općine moraju donijeti Plan rasvjete i odrediti od kada do kada će se noću vanjska rasvjeta gasiti ili smanjiti barem na 50 posto. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako se u staroj jezgri grada Paga i u naseljima na području cijelog Grada Paga rasvjeta neće gasiti.


"Uložili smo velika sredstva u potpunu promjenu vanjske rasvjete, odnosno staru vanjsku rasvjetu smo u cijelosti skinuli i stavili štedljivu i ekološki prihvatljivu led rasvjetu i na taj način smo smanjili potrošnju struje za oko 55 posto, a to je već velika ušteda," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Ako će se raditi Plan rasvjete, nećemo tim planom predvidjeti gašenje rasvjete tijekom noći nego eventualno smanjivanje na nekim područjima."
Kako je rekao gradonačelnik Fabijanić, Grad Pag je uložio oko tri milijuna kuna u skidanje stare vanjske rasvjete i postavljanje led rasvjete, a u svim naseljima na području cijelog Grada Paga promijenjeno je dvije tisuće rasvjetnih mjesta. No, posao izmjene vanjske rasvjete značio je je i veliko ulaganje u legalizaciju rasvjete.
"Proveli smo postupak legaliziranja javne rasvjete, jer nije postojala odgovarajuća dokumentacija, a na tom smo poslu dugo radili tako da i to ulazi u ukupno ulaganje u obnavljanje vanjske rasvjete koja je sada u potpunosti legalizirana i izmijenjena," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK