slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paska sirana Pag

Paška sirana, d.d. Pag dobila je potporu u iznosu od 371.975 kuna u sklopu mjere 21 "Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19". Prema objavi Ministarstva poljoprivrede, Paška sirana jedina je na području Grada Paga, za sada, dobila potporu u sklopu navedene mjere. Od ukupnog iznosa 55.796 je potpora za isplatu HR, (udio 15 posto), a 316. 178 kuna je odobreni iznos potpore za isplatu EU, (udio 85 posto).


Agencija za plaćanja izdala je 145 odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“. Riječ je o sredstvima namijenjenim mikro, malim i srednjim poduzećima u iznosu od 41,1 milijun kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.
"Napominjemo da je ovo samo prvi paket odluka za mikro, mala i srednja poduzeća te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve," navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK