slusaonica01
livestream01

Radio Pag Grad Pag naplatio penale od HM Patria

Grad Pag je naplatio penale u visini od 1. 800. 000 kuna od tvrtke HM Patria iz Zagreba, izvođača radova na zgradi Dječjeg vrtića Paški mališani Pag, a zbog prekoračenja ugovornog roka za izgradnju zgrade vrtića. Penali su naplaćeni na temelju bankovnog jamstva. Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, HM Patria je rok za izgradnju zgrade vrtića probila gotovo dvije godine.


"Više puta su obrazlagali zbog čega kasne radovi, a s prethodnom vlašću su potpisali i jedan anex na glavni ugovor o novom roku završetka radova. Međutim, i te nove rokove su probili. Ondašnja vlast nije pokrenula postupak naplate penala i to čudi, a išlo se u postupak dobivanja uporabne dozvole," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je tvrtka HM Patria protiv njega Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog protuzakonite naplate bankovnog jamstva, te su smatrali da nije trebalo naplatiti penale.
"Podizanjem kaznene prijave očito su me htjeli zaustaviti u naplati, međutim, nisam odustao zbog te prijave i prijetnji jer sam smatrao da se penali moraju naplatiti temeljem ugovora," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Sud je tužbu tvrtke HM Patria odbacio i potvrdio da je Grad Pag u pravu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK