slusaonica01
livestream01

Radio Pag Lun maslinik

U organizaciji Udruge „Lunjski vrtovi maslina“ iz Luna i Udruge "Klaster T.I.M. Olea Lun", u Vrtovima Lunjskih Maslina u Lunu, u subotu 22. rujna, s početkom u 14.00 sati održat će se skup stručnjaka s područja maslinarstva. U programu će sudjelovati Benito Pucar, dipl. ing., predsjednik Organizacijskog odbora 20. Međunarodnih Dana masline Zadar 2018. i predsjednik Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije, Marijan Tomac, dr Ivica Vlatković i drugi.

Prema programu u 14:00 sati je okupljanje na recepciji Vrtova Lunjskih maslina i obilazak maslinika. U 15:00 sati je degustacija maslinovog ulja i predavanja o svojstvima i ljekovitosti extra djevičanskog maslinovog ulja te razgovor o karakteristikama maslinovog ulja dobivenog iz konzerviranih maslina, koje su držane u moru. "Razgovarat će se i o mogućem sudjelovanju Luna u organizaciji "Dana masline Zadar 2019." jer smatramo kako je to Lun sa svojim tisućljetnim maslinikom zaslužio," rekla je Julijana Badurina, predsjednica udruge Lunjski vrtovi maslina. "Prošle godine jedan dan manifestacije bio je održan izvan Zadra i radimo na to tome kako bi tako bilo i iduće godine, odnosno kako bi Lun bio domaćin tog jednog dana manifestacije koji bi se održao izvan Zadra. Vrtovi Lunjskih maslina su posljednjih godina postali jedan od simbola Grada Novalje i otoka Paga, a u radu i realizaciji programa naše udruge jako puno nam pomaže Grad Novalja."

(Josip Portada/Radio Pag, foto: Lunjski vrtovi maslina)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK