slusaonica01
livestream01

PagArtFestival najava

Ovogodišnji 23. PagArtFestival donosi tri koncerta i jednu predstavu, a održat će se od 1. do 12. kolovoza. Festival će početi recitalom Lovre Pogorelića, pijanista i umjetničkog voditelja festivala, koji će u crkvi sv. Frane svirati grandiozne i rijetko izvođene "Transcendentalne etide" F. Liszta.


U kuli Skrivanat održat će se predstava „Svila“, rađena prema djelu Alessandra Baricca. Predstavu je režirao Filip Šovagović, uz originalnu glazbu beogradske skladateljice Katarine Ranković koja će na izvedbi svirati klavir i koristiti elektroniku. U predstavi sudjeluju glumci Goran Grgić, Fabijan Komljenović, Ana Pogorelić i Luna Pilić.
U Starom gradu nastupit će flautistica Renata Penezić, uz gitarsku pratnju Darka Petrinjaka, s programom Vivaldija, Papandopula i Gorana Listeša.
U crkvi sv. Frane predstavit će se mladi glazbenik Arsen Dalibaltayan, koji će pored Beethovena, Chopina i Liszta izvesti i jednu skladbu Blagoja Berse.
PagArtFestival podržavaju Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Grad Pag, Turističke zajednice Grada Paga i Zadarske županije, kao i čitav niz privatnih donatora te Župni ured Pag. Festival se odvija u produkciji i organizaciji Umjetničke organizacije i kazališne družine „Lovro&Nina“.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK