slusaonica01
livestream01

Pit 207

U Pagu je provedena akcija nagrađivanja za najbolju živicu od pitospore i proglašenje najljepše pitospore na području Grada Paga za 2021. godinu. Ove godine, stručni sud je ocijenio kako najbolju živicu od pitospore ima Vladimir Kaurloto s Prosike u Pagu. Za najljepšu pitosporu za 2021. godinu proglašena je pitospora u parku uz staru pašku luku Mandrač.

Na maloj svečanosti na Mandraču bili su Ivo Fabijanić, gost urednik emisije "Domaće besede" Radio Paga, Vladimir Kaurloto, dobitnik ovogodišnje nagrade, Josip Portada, glavni urednik Radio Paga, paški glazbenici Jure Kaurloto i Marin Milić, koji su otpjevali paške pučke napjeve i drugi. Ivo Fabijanić je otkrio spomen ploču postavljenu uz pitosporu koja je proglašena najboljom za 2021. godinu i predao nagradu Vladimiru Kaurlotu za najljepšu živicu od pitospore.
U akciju nagrađivanja najbolje živice od pitospore i proglašenje najljepše pitospore u Pagu sudjelovali su Turistička zajednica Grada Paga, kao pokrovitelj, Radio Pag kao medijski pokrovitelj, Foto klub Pag i Market "Lorenco" koji je sponzorirao nagradu.
Prva pitospora na području Grada Paga posađena je 1957. godine u parku na Prosici. Danas to stablo ukrašava mnoge javne površine i mnoge okućnice obiteljskih kuća.
"Ova akcija je pokrenuta nakon što smo u emisiji Radio Paga "Domaće besede" govorili o vremenu kada su na području grada Paga posađene prve pitospore. Danas ima jako lijepih stabala pitospora i lijepih živica od pitospore i željeli smo na to skrenuti pažnju i to nagrađivanjem onih koji imaju najljepše živice od pitospore, kao i označavanjem najljepše pitospore," rekao je Ivo Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK