slusaonica01
livestream01

U nedjelju, 30 rujna, u Pagu je nakon više od dva stoljeća jedan dominikanac proslavio svoju mladu misu. Radi se o fra Anti Gavranoviću iz Paga koji se zaredio u Splitu, a mladu misu održao je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu.

Misno slavlje održano je u 10, 30 sati nakon procesije koja je u 10,15 sati krenula s Dominikanskog trga. Na misnom slavlju bili su brojni vjernici iz Paga, ali i vjernici iz Bosne i Hercegovine od kuda potječe fra Antina obitelj. Vjernici koji su prisustvovali misnom slavlju komentirali su kako dugo, a neki i cijeli život, nisu prisustvovali na ljepšem i veličanstvenijem misnom slavlju. U Pagu je Dominikanski samostan postojao stoljećima, a ukinut je 1807. godine, u vrijeme francuske uprave. Dominikanski samostan u Pagu bio je važno hodočasničko središte poznato po čudotvornom raspelu koje se nalazi u Zbornoj crkvi Marijonog Uznesenja. U Dominikanskom samostanu u Pagu brrojni redovnici su svojim radom i zalaganjem doprinosili napredovanju znanosti i duhovnog života. Time za Pag još veće značenje ima mlada misa dominikanca fra Ante Gavranovića.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK