slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

U Pagu u Kneževom dvoru danas se održalo predavanje pod nazivom „Tijek obnove ljubačke tvrđave Fortica“. O funkciji i važnosti trvđave Fortica te o tijeku njene obnove govorio je Igor Miletić, konzervator iz Konzervatorskog ureda u Zadru.

Konzervacija tvrđave trajala je od 2010. do 2017. Na predavanju je opisano i slikovno prikazano stanje tvrđave zatečeno 2010. godine kad su počeli radovi konzervacije, stanje tijekom postupka te završno stanje nakon konzervacije prošle godine. Nakon predavanja bio je predviđen obilazak lokaliteta „Fortica“. Predavanje je bilo dijelom manifestacije „Dani europske baštine“ koja kroz izložbe, radionice, prezentacije i stručne obilaske značajno pridonosi dostupnosti kulturne baštine svim zainteresiranim pojedincima i skupinama, a već se tradicionalno održava tijekom rujna i listopada.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK