slusaonica01
livestream01

Dodjela javnih priznanja Grada Paga

U Gradskoj vijećnici u Pagu dodijeljena su javna priznanja Grada Paga. Javna priznanja dodjeljuju se za Dan Grada Paga, 18. svibnja. Međutim, ove godine to nije bilo moguće, jer su se u to vrijeme održavali lokalni izbori.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga Evelin Maržić proglašen je počasnim građaninom Grada Paga, a u prigodi 30. godina od njegove pogibije u Domovinskom ratu, nagradu za životno djelo dobila je Vesna Fabijanić, u oblasti kulture priznanje je dobio Krste Juras, u oblasti sporta Mate Kurilić, također u oblasti sporta priznanje je dobio STK "Dalmatinac", a u oblasti društvenih djelatnosti priznanje je dobio Šime Meštrović. Javna priznanja Grada Paga predali su gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš i Dario Grašo koji je bio predsjednik Gradskog vijeća u vrijeme donošenja odluke o javnim priznanjima Grada Paga. Javno priznanje za Evelina Maržića dodijelit će se naknadno članovima obitelji.
Gradsko vijeće Grada Paga je na sjednici održanoj 30. ožujka 2021. godine donijelo Odluku o dodjeli javnog priznanja Grada Paga, imenovanje počasnim građaninom Grada Paga Evelinu Maržiću, posmrtno, pripadniku specijalne policije Vukovi u spomen na 30. obljetnicu smrti kao zahvalu za izniman doprinos u Domovinskom ratu, Odluku o dodjeli javnog priznanja Grada Paga, Nagrade Grada Paga za životno djelo Vesni Fabijanić, profesorici SŠ Bartula Kašića koja je kroz svoj 40-godišnji rad održavala visoku razinu pedagoškog i obrazovnog standarda, Odluku od dojeli Javnog priznanja Grada Paga Godišnje nagrade u oblasti kulture gospodinu Krsti Jurasu, zaljubljeniku u Pag, autoru mnogobrojnih pjesama u kojima je opjevao ljepote i duh Dalmacije, u sportu Stolnoteniskom klubu Dalmatinac Pag koji se svojim dugogodišnjim radom zalaže za unapređenje sporta u Gradu Pagu, sudjeluje na raznim regionalnim i državnim natjecanjima i osvaja medalje, u oblasti sporta Mati Kuriliću, članu Stolnoteniskog kluba Dalmatinac Pag koji je postigao odlične rezultate u regionalnim i državnim natjecanjima i u oblasti društvenih djelatnosti Šimi Meštroviću, članu DVD-a Pag, u znak javnog priznanja za humani i predani rad na području vatrozaštite.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK