slusaonica01
livestream01

Jesenska bura na Pagu

Olujna bura, povremeno s orkanskim udarima, na otoku Pagu je u samo dva dana stvorila ugođaj jeseni, spustila temperaturu zraka od gotovo ljetne na gotovo zimsku i prouzročila probleme u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa. Zbog povremenog zatvaranja Paškog mosta za promet bilo je problema u opskrbi nekih trgovina. Dnevna temperatura zraka je prije početka bure bila 27 stupnjeva, a kada je zapuhala bura, u samo 24 sata temperatura zraka se spustila na 15 stupnjeva, dok su noćne temperature bile i znatno niže.

Zbog toga su mnogi počeli s grijanjem obiteljskih kuća. Bura je napravila i manje štete na kućama. Uglavnom se radi o razbijenim staklima na prozorima, otrgnutim crijepovima s krovova i srušenim ili razbijenim ukrasnim vazama za cvijeće u dvorištima. Oštećeno je i nekoliko čamaca. Na otoku Pagu bura je uobičajena u prvoj polovici jeseni, međutim, ovako jaka jesenska bura dugo nije zabilježena. Na otoku Pagu je ove godine zabilježen neuobičajeno dug niz toplih i vrućih dana koji je počeo sredinom proljeća, trajao tijekom cijelog ljeta i nastavio se prvih dana jeseni. Jaka bura je taj niz toplih dana naglo prekinula i otok Pag uvela u pravu jesen.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK